Ve Spojených arabských emirátech roste další světový skvost

V nejlidnatějším městě Spojených arabských emirátů bude brzo k vidění další velice famózní dílo. Tentokrát je z produkce amerického architekta Franka Gehryho.

Projekt, jenž se nám prezentuje na přiložených obrázcích, je zatím pouhým počítačovým nastíněním toho, jak by mělo nové unikátní sídlo vypadat. Půjde o jakýsi kulturní komplex, v němž se bude ukrývat vše podstatné.

Projekt s názvem Guggenheim Abu Dhabi vznikl už v roce 2006, tehdy ovšem jeho realizace nebyla tak jednoduchá, a tak se plány několikrát odložily. Teprve až nyní dostala výstavba povolení.

Hlavní kostrou této budovy se stane 1400 betonových pilířům, k nimž se postupně přidají krychle, kvádry a další geometrické obrazce, z nichž vzejde finální podoba kulturního komplexu.

Dle současných informací se v nitru bude ukrývat jak centrum umění, tak i centrum technologií, knihovna, laboratoře, výzkumní centrum a v neposlední řadě také místnost se vzděláváním pro děti.

Dílo by mělo být zhotoveno do čtyř let, následně bude okamžitě zpřístupněno široké veřejnosti, která je ohromena už jenom odhalenými fotografickými návrhy.

Speciály

Kutil Tim

Aktuality

Developerské projekty