Točivé schodiště a lavičky z balvanů, to je nový Apple Store v Číně

Produkty od Applu patří mezi jedny z nejprodávanějších na světě, a tak se určitě není čemu divit, že i zákaznické prostředí má svou úroveň. Ta rostou každým dnem a město Tchaj-pej je toho příkladem.

Elegantní obchod Apple Store, jenž zde právě vznikl, se nechal inspirovat přírodními prvky, které jsou doplněny o moderní architektonický nádech. Postaral se o něj ateliér Foster + Partners.

Budova, kterou si můžeme prohlédnout na obrázku, se na první pohled může zdát malá, avšak pravé kouzlo se ukrývá uvnitř. Nachází se zde točivé schodiště, po němž jdeme dolů, kde se ukrývají další klíčové prostory.

Venkovní viditelná plocha pracuje nejvíce s přírodními motivy, jako je kámen a dřevo. Například lavičky jsou opracovány z velkých kusů kamene. Mezi lavičkami pak figurují stromky.

Interiér budovy se zaměřuje na minimalistický styl, jemuž vévodí jednoduché barvy. Střídají se zde převážně dva až tři odstíny, které však dýchají tím moderním nádechem. Ten reprezentují osvícené stromky.

Nábytek uvnitř obchodu je vyroben na míru. Nechybí nám ani malá přednášková místnost, jak už tomu bývá u Apple Storu zvykem.

Speciály

Kutil Tim

Aktuality

Developerské projekty