Nafukovací pavilon v Číně přitahuje pozornost dětí i dospělých

Skákací hrad, radost pro velké i malé. Jak by to ovšem vypadalo, pokud byste se tuto myšlenku snažili vyobrazit v mnohem větším množství? Na podobnou otázku se snažili najít odpověď v Číně a nutno podotknout, že velmi úspěšně.

Air Mountain Pavilion, jak zní oficiální název tohoto nafukovacího sídla, postavili architekti ze studia Aether Architects. Ve výsledku tu máme několik průhledných „bublin“, do nichž lze vstoupit a na nichž se dá i skákat.

Ač to tak na první pohled nevypadá, při navrhování projektu si hrstka kreativních lidí brala inspiraci z pouhého kruhu, jenž byl postupně přetvarován do podoby, kterou můžeme vidět na obrázcích.

Air Mountain Pavilion je k vidění k čínském městě Shenzhen a původně vznikl na počest Phoenix Flower Carnivalu, kde byl poprvé zpřístupněn široké veřejnosti. Netrvalo to však dlouho a velmi rychle se začal těšit ohromné oblibě, a to nejen u dětí, ale i dospělých.

Kromě toho, že si na nafouklých bublinách můžete zaskotačit, tak se do dvou (těch největších), můžete podívat i osobně. Tento prostor má sloužit k divadelním představením, případně i menším koncertům.

Pokud byste se čirou náhodou daný pavilon chystali navštívit, patrně si budete muset pospíšit. Neví se totiž, jak dlouho tato nafukovací hračka vydrží.

Speciály

Kutil Tim

Aktuality

Developerské projekty