Celá čtvrť čistě jen ze dřeva! V Kodani plánují návrat ke kořenům přírody

Návrat k přírodním kořenům je to, s čím se lidé rádi v poslední době potkávají a právě to jim hlavní město Dánska alespoň zčásti umožní.

Kompletně jedna celá čtvrť v Kodani bude přetavena do podoby, v níž si budete připadat, jako by se zde zastavil čas. Moderní dřevěné domy bude doplňovat luxusní zelený porost a spousta svěžího vzduchu.

O tuto krásu napůl venkovního žití se postará ateliér Henning Larsen, jehož minulost už čítá několik projektů, které se zakládají na podobném principu. Ani zdejší myšlenka mu nebude cizí, ba naopak.

Pro výstavbu celé nové čtvrti byla vybrána poměrně rozlehlá plocha na jihu hlavního města. Jedná se o část, kde v současné chvíli kromě travnatého porostu nic není.

Postaveno zde má být několik dřevěných domů, všechny přitom budou disponovat odlišnou výškou. Chybět tu nebudou ani menší obchody.

O další prvky venkovního života se postará kouzelné okolí. V něm kromě stromů najdeme mokřady a stezky na procházky. Vše budou doplňovat příjemné prostory pro odpočinek a piknik.

Speciály

Kutil Tim

Aktuality

Developerské projekty