Brno staví velkou moderní halu, která bude sloužit k údržbě tramvají

Doposud platilo, že se do myčky jezdívala podívat akorát tak auta, avšak zanedlouho se téže cti dostane i tramvajím. Například v Brně vznikne nová velká hala sloužící k jejich očistě.

Ateliér DKarchitekti v roce 2017 představil dopravnímu podniku svůj plán, jak by měl celý projekt vypadat, a daný návrh si poměrně rychle získat náklonnost širokého publika.

Vizí projektu je, aby byla postavena budova, která by designově splňovala nároky dnešní doby a zároveň své okolí nerušila nepříjemnými zvuky.

Architekt David Kudla potvrdil, že obě zmíněné složky budou splněny. Budova bude dobře zvukově izolována. Jediné okno, které zde najdeme, se objeví na jedné ze stran hranolu. Jeho velikost je pět a půl na dvacet tři metrů.

Nová hala, jež bude k nalezení v brněnské části Pisárky, by měla být dlouhá 117 metrů. K její výstavbě se využijí prostředky v celkové výši 414 milionů korun českých.

Současné plány nám říkají, že by měla být hala postavena ještě na podzim roku 2019. Plně funkční však bude až o půl roku později.

Speciály

Kutil Tim

Aktuality

Developerské projekty