V Nizozemsku vyroste první „květinový“ dům

Spojení člověka s přírodou je už jakýmsi motivem blízké budoucnosti, která čím dál více dbá na to, aby se lidé měli dobře a unikli městskému smogu tím, že přímo do jejich domu přivedou více zelených rostlinek.

Po vzoru městských módních vylepšení, jejichž odpočinkové zóny dýchají přírodou, vyroste i v Nizozemsku několikapatrový obytný dům, jenž bude celý ukryt do tajů stromů a rostlin.

O podpis této moderní stavby se postará ateliér MVRDV, který svůj projekt s krycím názvem Green Villa postaví u velkého parkoviště města Sint-Michielsgestel.

Náhled do interiéru opět poukazuje na minimalismus, jemuž vévodí ladné bílé prvky podpořené převážně dřevěným nábytkem. To vše esteticky doplní právě rostliny.

Balkony všech bytů budou z velké části osazeny několika stromky, keři a velkými květináči. Konstrukce budovy je navíc navržena tak, aby se do přírody ponořila i střecha.

Projekt železobetonové budovy počítá s klasickým bydlením, kterému nebude chybět ani podzemní parkování. Kdy však bude stavba dokončena, to zatím netušíme.

Speciály

Kutil Tim

Aktuality

Developerské projekty