Okolí Eiffelovy věže se dočká modernizace, prim budou hrát parky a vodní plochy

Eiffelova věž je neodmyslitelnou atrakcí všech turistů, a proto není divu, že se město rozhodlo, že svůj klenot nechá ještě o něco více vyniknout. Nově se totiž finalizují plány ohledně výstavby vodních ploch, jež budou umístěné do ladných zelených parků.

Město Paříž, jak už tomu bývá zvykem, vyhlásilo anketu, jíž se účastnila celá řada architektonických studií. Vítězem se stal ateliér Gustafson Porter + Bowman, podle jejichž vzorů dojde k modernizaci jednoho z nejnavštěvovanějších míst světa.

Dominantou nových prostorů se má stát obří zahrada, do níž budou synchronně zasazeny stromky a zároveň vyhrazeny cesty pro dlážděné chodníčky. Tento krok si vyžádá oběť v podobě odsunutí automobilové dopravy mimo hranice turistického území.

Z příjemného prostředí okolo srdce Paříže se budou těšit hlavně návštěvníci, kteří si vychutnají více volných míst k odpočinku. Za tímto účelem dojde ke vzniku nových míst pro rodinné pikniky, jež budou nyní okouzleny i o více stromových porostů.

Jedné z hlavních proměn se dočká také most Pont d’léna, který se pokusí minimálně designem splynout s okolím.

Ačkoliv plány vypadají hravě, ke své realizaci si vyžádají několik let. Odhadovaná doba dokončení nás odkazuje na rok 2024. Rozpočet byl stanoven na 40 milionů euro.

Speciály

Kutil Tim

Aktuality

Developerské projekty