Nový letištní terminál v Singapuru vás spojí s přírodou. Kuriozitou je obří vodopád

Vodopád na letišti? Dnes už je vesměs všechno možné. Mezinárodní architektonický ateliér převedl tuto vizi ve skutečnost. Vidět ji můžeme v Singapuru. 

Jak jinak si lépe zpříjemnit čekání na let, než kocháním se po krajině. Běžné terminály bývají přehuštěné, plné lidí a kolikrát i nezajímave, to se však protentokrát změní.

Jewel Changi Airport, jak zní oficiální název právě vzniklého projektu, vybudoval architekt Moshe Safdie. Jak si lze povšimnout, svůj nápad ozvláštnil doposud netypickými estetickými efekty.

Tou nejpozoruhodnější změnou je proměna klasických čekacích prostorů na magickou zahradu, jež dýchá přírodou. Pasažéři se zde hravě odreagují.

Poměrně vysoká budova je tvořena hlavně ze skleněných prvků odkazujíc nás na jakýsi zahradnický skleník. Tento skleník má však něco, co ostatní ne. Tím je obří vodopád.

Statistiky říkají, že zde za jednu pouhou minutu proteče až 37 tisíc litrů vody, která na zem dopadá z výšky čtyřiceti metrů. Vodopád je kruhovitého tvaru, a tudíž si jej užijí návštěvníci ze všech koutů terminálu.

V okolí vodopádu je hned několik podlaží, všechny jsou porostlé zelení. Aktuálně platí, že si sem spousta lidí ráda chodí odpočinout, aniž aby někam cestovali. No, není se čemu divit.

Speciály

Kutil Tim

Aktuality

Developerské projekty